MLAZ provodi istraživanje na temu nesigurnosti posla

 

Mreža mladih znanstvenika započela je s provođenjem istraživanja na temu nesigurnost posla u suvremenom radnom kontekstu. Svrha istraživanja je ispitati kako razmišljaju, što doživljavaju i kako se ponašaju znanstvenici u kontekstu nesigurnosti posla. Istraživanje će doprinijeti znanju o ovoj aktualnoj društvenoj problematici te omogućiti bolji uvid u trenutni status znanstvenika u kontekstu hrvatskog tržišta rada.

Upitnik je namijenjen osobama koje imaju status doktoranda ili su doktorirale unatrag nekoliko godina, a zaposlene su na puno radno vrijeme u: (a) javnom sektoru u sustavu znanosti i visokoškolskog obrazovanja (na fakultetima, znanstvenim institutima i ostalim istraživačkim ustanovama) u statusu znanstvenog novaka/(višeg) asistenta/asistenta na projektu ili nekom drugom radnom mjestu s ugovorom na određeno vrijeme, ili (b) izvan sustava znanosti i visokoškolskog obrazovanja (u javnom ili u privatnom sektoru), neovisno o vrsti ugovora.

Istraživanje se provodi putem anonimnog on-line upitnika na serveru SRCE.hr i vrijeme ispunjavanja manje je od 15 min. Sudionici će moći sudjelovati i u ponovljenom istraživanju, o kojem će biti obaviješteni za 12 mjeseci.Povjerljivost informacija o njihovom identitetu je zajamčena. U ovom istraživanju će sudjelovati kao anonimni sudionici – odgovori se ni na koji način neće povezivati s osobom,  a svi rezultati bit će javno prezentirani samo na grupnoj razini s obzirom na područja znanosti  (društvene, prirodne, tehničke, humanističke, biomedicinske i zdravstvene te biotehničke).

Pozivamo vas da se odazovete istraživanju i omogućite nam bolji uvid u percepciju nesigurnosti posla među mladim znanstvenicima. Slobodno nam se javite s pitanjima na rh.za1561375306lm@of1561375306ni1561375306.